Smögen prisad i bibeln

Inte mindre än fem buteljeringar från Smögen har Jim Murray tagit sig an i sin Whisky Bible 2016: Primör, Sherry Project 1:1 och 1:2 samt de båda Single Cask: fat 20/2011 (3 YO, Bourbon barrel) och fat 7/2011 (4 YO, Sauternes barrique).

smogen_primor_500

Den sistnämnde tilldelades 95 poäng (av 100) och så här tyckte Jim: ”Palate: oooh! That is so good: in a complete turn around from the nose, the wine takes charge, dishing out majestic ulmo honey and spiced grape juice but allowing the phenols to insert a dense weightiness to the proceedings”.

Den andra Single Casken fick 93,5 poäng och då låter det så här: ”Balance: don’t know whether to sit in shocked silence, or simply applaud. Tasted blind, I would have declared this young malt an Islay whisky. Truly astonishing single malt”.

Och de andra: Sherry Project 1:2 94 poäng, Sherry Project 1:1 89,5 och Primör 84,5.
Den 10 mars kommer så Smögen Single Cask 3/2010 (nr 11592, 993 kr) som mognat på Bordeauxfat.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!