Ekologisk Ale från Melleruds i final

melleruds_flaskaTillsammans med Filip Fastén, Årets Kock 2014, besökte Melleruds skördefester på Öland och i Kivik i höstas. Inspirerad av både Filip och den svenska skördens färgstarka frukter och grönsaker har Spendrups bryggmästare Richard Bengtsson valt att ta fram en gyllenröd ale som passar svenskt mathantverk.

– Öl är ju min passion, så det har varit lustfyllt att ta fram ett nytt öl. Målet med Melleruds Klassiska Ale har varit att få fram en frisk och aromatisk kryddighet som gör att den passar bra till svenskt mathantverk, och det tycker jag vi lyckats med. Dessutom använder vi bara ekologisk malt och humle så den är 100 % ekologisk, säger Richard Bengtsson.
Filip Fastén, aktuell med sin nyöppnade restaurang Agrikultur i Stockholm, där han utgår från hållbarhet och svenskt mathantverk, berättar:

– Jag tycker om att laga svensk husmanskost och väljer alltid säsongens råvaror, till exempel kål och rotfrukter. Friskheten och beskan i Melleruds Klassiska Ale bryter av perfekt mot den typen av smaker.
Han tillägger:

– För mig är hållbarhet en självklarhet och handlar om sunt förnuft, som att alltid följa säsongen och välja närodlat. Det är roligt att Spendrups delar min syn på hållbarhet och lanserar ett ekologisk öl, säger Filip Fastén.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!