Balvenie & Knockdhu


Exklusiv stjärna! Balvenie destilleri och dess whisky har varit en av mina favoriter ända sedan min start i branschen. Just den här whiskyn har man gjort genom att välja ut ett antal fat i olika åldrar som man låtit ligga för att »gifta sig« i ett enormt fat. 32 fat har man använt för att vara exakt, 23 stycken amerikanska, 9 fat som innehållit sherry varav 7 av dem är sherry butts och 2 hogsheads. Till Sverige kom enbart 144 flaskor men finns det någon kvar skulle jag kvickt se till att ha en i min whiskyhylla därhemma. Vilken stjärna det här är. Helt underbar!

The Balvenie Tun 1509

Nr: 87536
(Batch 2 testad)
Alkohol: 50,3%
Pris: 2 599 kr

Rökigt till bra pris – limiterad utgåva! Knockdhu destilleri som producerar whiskyn anCnoc är beläget i the Highlands i nordöstra delen av Skottland. Det här är ett destilleri värt att besöka. Just den här utgåvan anCnoc Peatlands kom i början av hösten och producerades enbart för norra Europa. Senast vi kollade fanns 200 flaskor kvar och när de är slut är det slut. Trevlig present till din vän som fyller år eller rent av till dig själv. En rökig limiterad utgåva till ett bra pris.

anCnoc Peatlands

Nr: 20283
Alkohol: 46%
PPM: 9,0
Pris: 499 kr

Etiketter

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.