Banner

Glenborrodale: 8-åring som är 14

Av | Publicerad 2016-08-10 | Lämna kommentar

Aow_gb_castle

Adelphi Distillery Ltd ägs sedan 2004 av Keith Falconer och Donald Houston. I juli 2014 invigdes deras destilleri Ardnamurchan på halvön med samma namn som ligger längst ut i väster där Skottland möter havet.

Glenborrowdale_Batch_2_WebInte långt från Adelphi Distillery ligger dalen Glenborrodale och på Glenborrodale Castle har Adelphi sitt huvudkontor. I väntan på att deras nydestillerade sprit ska nå whiskyålder fortsätter de lansera single malts under paraplynamnet Adelphi Selection. En av dem har tagit namnet efter dalen och kommer nu i sin andra omgång: Gleborrodale Adelphi’s Batch 2 är en blended malt med whisky från Highland Park, Bunnahabhain, Tamdhu och Glenrothes. Den blandades för fjorton år sedan och har mognat på sherryfat, och fick sin slutliga putsning i fat som tidigare innehållit Adelhpi’s Glenrothes 8 YO, och därför är det den åldersbeteckningen som står på etiketten. Den beskrivs på ett ställe som ”very old fashioned, with a sooty coal fire note amongst flavours of caramel wafers, toffee salted peanuts and even a dollop of chocolate ice cream”.

Gleborrodale Adelphi’s Batch 2 har nr 20217 och kostar 698 kr.

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.