Glenborrodale: 8-åring som är 14

Aow_gb_castle

Adelphi Distillery Ltd ägs sedan 2004 av Keith Falconer och Donald Houston. I juli 2014 invigdes deras destilleri Ardnamurchan på halvön med samma namn som ligger längst ut i väster där Skottland möter havet.

Glenborrowdale_Batch_2_WebInte långt från Adelphi Distillery ligger dalen Glenborrodale och på Glenborrodale Castle har Adelphi sitt huvudkontor. I väntan på att deras nydestillerade sprit ska nå whiskyålder fortsätter de lansera single malts under paraplynamnet Adelphi Selection. En av dem har tagit namnet efter dalen och kommer nu i sin andra omgång: Gleborrodale Adelphi’s Batch 2 är en blended malt med whisky från Highland Park, Bunnahabhain, Tamdhu och Glenrothes. Den blandades för fjorton år sedan och har mognat på sherryfat, och fick sin slutliga putsning i fat som tidigare innehållit Adelhpi’s Glenrothes 8 YO, och därför är det den åldersbeteckningen som står på etiketten. Den beskrivs på ett ställe som ”very old fashioned, with a sooty coal fire note amongst flavours of caramel wafers, toffee salted peanuts and even a dollop of chocolate ice cream”.

Gleborrodale Adelphi’s Batch 2 har nr 20217 och kostar 698 kr.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!