Banner

Rökig jungfru imorgon

Av | Publicerad 2016-10-26 | Lämna kommentar

aow_octo-2008
I morgon klockan 10.00 webblanseras Octomore 7.4 Virgin Oak (nr 20203, 1 599 kronor). I vår tidning skrev vi att det handlar om 60 flaskor, vilket visat sig vara felaktigt för det har kommit hit hela 246 stycken.

aow_octob-2008_full2008 ställde destilleringsteamet på Bruichladdich undan ännu ett ”tänk om”-projekt i deras Port Charlotte lagerhus: ”Tänk om vi lägger 167 ppm Octomore på helt nya fat?” Det gjorde de. Faten var franska, från välkända Allierskogarna. Hur skulle kombinationen av den rökrika Octomore och fransk jungfruek bli? Det var helt okända trakter de begav sig in på, för ingen har gjort det tidigare.

Under sju år övervakade Bruichladdich nye Head Distiller (efter legendaren McEwan) Adam Hannett nogsamt övervakat faten ifråga och nu har 12 000 flaskor (61,2 %) lanserats. 246 stycken webblanseras imorgon, de bär då nummer 20203 och prislappen lyder 1 599 kronor.

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.