Banner

270 flaskor Kilchoman på fredag

Av | Publicerad 2017-03-14 | Lämna kommentar


Kilchoman Original Cask Strength är den andra utgåvan i serien ”Original Cask Strength Expressions”. Årets utgåva är ett giftermål av 100% bourbonfat av lite mindre storlek så kallde ”quarter casks” som lagrats drygt sex år. På fredag (17/3) lanseras den i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Kilchoman Original Cask Strength är resultatet av ett giftermål av 95 stycken first-fill och second-fill quarter casks. Eftersom det rör sig om mindre fat på cirka 130 liter medför detta en ökad kontakt med fatet vilket sätter sin prägel på slutresultatet.

– Man brukar säga att fräscha och aktiva fat kan bidra upp till 80 procent av smaken i whiskyn. Att en whisky som ”bara” har sex år på nacken kan ha sådant djup och mognad tycker jag är ett lysande exempel på fatens betydelse för slutresultatet. Detta är en whisky som jag personligen uppskattar och förhoppningsvis kommer det att höjas ett eller annat ögonbryn när man provar den, säger Peter Kokovic, Affärsområdeschef Enjoy Wine & Spirits.

– Kilchoman Original Cask Strength visar upp destilleriet från sin bästa sida. Här samsas vanilj, smörkola, inkokt frukt och rökighet i en komplex doft- och smakexplosion.

Kilchoman Original Cask Strength
Art.nr: 40417
Pris: 899 kr

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.