Banner

Finns guldvinnande veteöl på Systemet

Av | Publicerad 2017-03-16 | Lämna kommentar


Brygghuset Finns guldvinnande veteöl, Wheat Blanc, släpps i Systembolagets Exklusiva Småpartisläpp imorgon (17/3). Ölet kommer finnas tillgängligt nationellt i ett 60-tal Systembolagsbutiker.

Wheat Blanc vann guld på Uppsala Beer & Whisky Festival 2017 i kategorin ”Bästa Veteöl” med motiveringen ”Brygghuset Finn visar här att det går alldeles utmärkt att jäsa veteöl med icketraditionell jäst utan att förlora ölstilens identitet”.

Wheat Blanc beskrivs som ”ett balanserat veteöl bryggt med champagnejäst vilket ger en lätt ton av vin och fruktighet i både smak och doft, med inslag av vita vinbär och en touch av tropiska frukter”. Ölet rekommenderas till fisk, skaldjur eller andra lättare rätter, eller som sällskapsdryck en varm dag och serveras helst kyld till 8-9° C.

Så här berättar bryggare Petter Lindholm:
– Inspirationen till Wheat Blanc kom efter att vi testade en mycket välsmakande pilsner jäst med rödvinsjäst i Italien. När vi kom hem bestämde vi oss att testa att göra ett veteöl med champagnejäst och redan vid första provbrygden insåg vi hur bra denna kombination kunde bli!

Systembolagets exklusiva småpartisläpp innebär att flaskor köps in vid ett tillfälle, ställs på butikshyllorna runt om i landet och säljs tills de är slut. Wheat Blanc kommer samtidigt att finnas beställningsbar i hela landet så att det är möjligt att beställa en eller flera flaskor till sin lokala Systembolagsbutik utan extra kostnad.

För den extra nördige finns ett pod-avsnitt av podden M vs. M inspelat just på brygghuset Finn.

Brygghuset Finn Wheat Blanc 5,7% 33 cl
Nr: 11692
Malt: Pilsner & Vete
Humle: Magnum & Mosaic
Jäst: Champagne

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.