Innis & Gunn Session IPA numera fast


Innis & Gunn’s Session IPA lanserades i Systembolagets beställningssortiment i höstas och det var väldigt många som ville ha den. Nu finns den i fasta sortimentet.

Innis & Gunn Session IPA är en ljus ale bryggd med en komplex mix av fyra sorters humle med brittiskt, amerikanskt och europeiskt ursprung – Super Styrian, Cascade, Magnum och Admiral. Session innebär att det handlar om en alkoholsvagare IPA, 4,6 procent närmare bestämt.

– IPA är en klassisk alestil men har ändå en mytisk status bland de som dricker hantverksbrygd öl. Det tog oss många månader att fullända vårt recept på Session IPA. Vi ville ge våra fans en modern och innovativ IPA som är balanserad och lätt att dricka men samtidigt smakrik. Vi har omsorgsfullt valt en unik blandning av brittisk, amerikansk och europeisk humle för att brygga en smakrik öl i den relativt nya stilen session IPA, säger Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.


Så här tycker importören TOMP:
”IPA:n doftar röda frukter, rosenblad med lätta citrustoner. Smaken är väldigt maltig och den beska smaken från humlen balanseras av en anings sötma (butter biscuit). Den har en fin textur som ger en lång och varaktig avslutning.”

Innis & Gunns Session IPA
Pris: 15,90 kr + pant
Nr: 88053
Alkoholhalt: 4,6%
Volym: 330 ml (burk)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights