Banner

Här och nu på Zacapas Nuet

Av | Publicerad 2017-03-30 | Lämna kommentar


Rommärket Zacapa har tillsammans med kocken Edin Dzemat och bartendern Jonas Brandenborg Andersen skapat en middagsupplevelse där alla digitala enheter förbjuds så att gästerna helt kan fokusera på mat och dofter.
Nuet är ett koncept som tar fasta på att vi lever i en värld där vi ständigt är uppkopplade och bombarderas med intryck. Allt större delar av våra liv är kopplade till det visuella och mycket sker genom mobilens raster. Med anledning av detta kommer romproducenten Zacapa nu tillsammans med Edin Dzemat och bartendern Jonas Brandenborg Andersen, turnera runt i Sverige med pop-up-restaurangen Nuet – ett ”här och nu”-mat- och dryckeskoncept.

Målet är att skapa en upplevelse som involverar alla sinnen och som får gäster att stanna upp och fokusera på smak, doft, konsistens samt att vara närvarande i stunden. För att möjliggöra detta kommer alla gäster att fråntas sina telefoner. Dessutom kommer de att få tips om hur de på bästa sätt använder syn, känsel och lukt- samt smaksinne, detta för att förstärka matupplevelsen.

Menyn har skapats av Edin Dzemat som vann Kockarnas Kamp på Tv4 förra året. Den exakta menyn avslöjas först efter att Nuets Sverigeturné har avslutats, detta för att ytterligare få gästerna att diskutera och reflektera över smakerna, dofterna och konsistensen.
– Jag jobbar ofta med irritationer, vilket innebär oväntade kombinationer och ingredienser som kanske inte är helt uppenbara för gästerna. Att inte avslöja exakt vad som ligger på tallriken leder till att gästerna tvingas fundera över maten och involvera alla sina sinnen, säger Edin Dzemat. 

Den perfekta måltiden bör givetvis kompletteras med enastående dryck och för detta har den danska bartendern Jonas B. Andersen ansvaret. Förra året placerade han sig i topp-femWorld Class-tävlingen i Miami, och han utsågs tidigare i år till Nordens bästa bartender.

Enligt mig skapas den ultimata drinkupplevelsen när drinkskapandet korsbefruktas med andra discipliner såsom konst och design. Mitt mål är alltid att involvera och engagera gästerna men framförallt att få dem att vara närvarande i stunden, förklarar Jonas B. Andersen.

Pop-up-restaurangen Nuet gästar Lydmar Hotel i Stockholm den 5 april, Linköping den 6 april och Göteborg, mer info om detta kommer senare. Bokningen till Lydmar Hotel sker via deras bokningssystem och bokning för den 6/4 på Johannes Kök i Linköping görs via deras telefonbokning: 013-14 31 90. Middagen kostar 995 kronor och bokningen för Nuet öppnar den 30/3 klockan 9.00.

P.S. Vill ni veta mer om romproducenten Zacapa så se till att skaffa fram nummer 5 från 2015 av vår papperstidning. D.S.

 

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.