Highland Park på högsta volym


I Highland Park Full Volume möter whiskymakarens och musikproducentens kompetenser varandra. De båda yrkenas kunskap och hantverk handlar i slutändan om balans – att kombinera de individuella och olika fattyperna och smakerna när du skapar whisky eller att finjustera och balansera ett musikstycke till perfektion.

Gordon Motion, Highland Parks Master Whisky Maker, skapade Full Volume genom att använda 100 procent ex-bourbon-fat. Spriten destillerades 1999 och buteljerades under 2017. Smakprofilen beskrivs vara citrus, krämig vanilj och en lätt rökig finish.
Inspirationen bakom förpackningen kommer från gamla gitarrförstärkare och för att ytterligare illustrera synergin mellan musik och whisky så visar reglagen på sidan olika smakmått av bourbon, torv, vanilj och frukt.

Jason R. Craig, Brand Director, Highland Park, kommenterar:
– Det finns många likheter mellan att skapa whisky och musik. I musik finjusterar du frekvenser för att hitta rätt ton och karaktär och på samma sätt justerar vi hela tiden för att hitta rätt när vi producerar whisky. Musikproducenten ser till att musiken är balanserad på alla nivåer – även på högsta volym. Att höja volymen kan annars resultera i ett förvrängt resultat, förlust av subtilitet eller i värsta fall missljud och obalans. Likväl måste whiskymakaren ha en djup förståelse för materialen han arbetar med när han skapar whisky. Det är hans ansvar att hitta balans mellan de olika smakerna och låta varje smak hitta sin plats i en harmoni – det är ett sant hantverk. fortsätter han.

För att visa sambandet mellan musik och whiskytillverkning har Highland Park samarbetet med musikproducenten och låtskrivaren Saul Davies för att skapa ett unikt musikstycke för Full Volume.
Full Volume lanseras 1 februari 2018 i Systembolagets exklusiva sortiment. En flaska kostar 899 kronor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!