Banner

Prisvärd maltwhisky – unik för Sverige

”Anchor” betyder ju ankare, men även förankra och bildligt står ordet för någon (eller något) att hålla sig till. Nu kommer en blended malt med just det namnet – och den är gjord enkom för oss här hemma.

Fiskwhisky?

En särskild whisky för dig som gillar att fiska? Varför inte?

Glenlivet blickar framåt

Allt om Whiskys chefredaktör, Emma Andersson, var med på invigningen av Glenlivets framtidssatsning och fick en pratstund med Prins Charles.

Grain – grödan som ger grunden

Istället för vackra pagoder och sensuella kopparpannor möts vi av rör, pumpar, silos och kolossala byggnader som mer liknar fjärrvärmeverk än destillerier. Vi pratar grainwhisky, vi pratar 90 procent av all whisky som tillverkas, och ändå är vi så oerfarna och så okunniga om den. Det är dags att upptäcka whiskyn som inte görs av […]

Test: Splendid Blends!

För att nå ut stort måste man ha ett brett tilltal. Det man vinner i en stor publik förlorar man dock ofta i särart, och därmed stöd bland konnässörer och entusiaster. Det gäller såväl film, konst, musik som litteratur – och whisky.

Chivas Regal – kvalitet och ?ness

Whiskyn slog igenom här hemma på 1950-talet och efter ett tag började några sorter bli allt mer välkända. Ett drygt decennium senare hade ett fåtal sorter etablerat sig ordentligt och börjat bli alltmer synonyma med fin whisky. En av dem som tidigt lyckades göra sig ett namn och som lever kvar än idag med en […]

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.