Ny metod för mer arom i Sierra Nevada Hop Hunter

Sierra Nevada Hop Hunter IPA är ett mer humlearomatiskt öl där man använder en helt ny, innovativ metod för att förstärka och behålla humlens aromatiska karaktär.

Begränsad upplaga av Hennessy Cognac & JonOne

Hennessy har låtit konstnären JonOne designa 2017 års Hennessy Very Special Limited Edition. Den begränsade upplagan finns nu att beställa via Systembolagets privatimport.

Premiär för Mackmyra Skördetid

Mackmyras allra första säsongswhisky som är finishlagrad på Amaronefat från Masi – ett samarbete och en whisky de nu är stolta att presentera. Med det italienska vinet som tongivare sägs den nya säsongswhiskyn fått en mjuk och kryddig karaktär.

Blossa 2017 – Glöggen är redan här!

Från 2011 har glöggen Blossa blickat ut i världen och hämtat inspiration från olika destinationer till sin Blossa Annual. De klassiska glöggkryddorna har blandats med nya och spännande smaker från jordens alla hörn. Tidigare år har Blossa besökt bland annat Sydamerika, Japan, Frankrike och England. I år ställdes koordinaterna in på 28°39’24.2’’N 77°13’18.5’’E.

Glenmorangie är ute och cyklar

Jo, rubriken är helt korrekt faktiskt, fast inte i bildlig bemärkelse.

Rapport: Vi dricker mindre sprit

Utvecklingen av den totala alkoholkonsumtionen är relativt stabil, men konsumtionen av spritdrycker har minskat med åtta procent mellan 2015 och 2016. Det framgår av ”Alkoholkonsumtionen i Sverige 2016”, som Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) nyligen presenterade.

Alkoholen flödar över gränserna

I rapporten ”Så in i Norden olika”, som har tagits fram på uppdrag av Sveriges Bryggerier framgår att gränshandeln med alkohol i Norden är omfattande, och det beror på enorma prisskillnader.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.