Rapport: Vi dricker mindre sprit

Utvecklingen av den totala alkoholkonsumtionen är relativt stabil, men konsumtionen av spritdrycker har minskat med åtta procent mellan 2015 och 2016. Det framgår av ”Alkoholkonsumtionen i Sverige 2016”, som Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) nyligen presenterade.

Alkoholen flödar över gränserna

I rapporten ”Så in i Norden olika”, som har tagits fram på uppdrag av Sveriges Bryggerier framgår att gränshandeln med alkohol i Norden är omfattande, och det beror på enorma prisskillnader.

Rekordförsäljning ger Box Dálvve plats i fasta sortimentet

När Box Destilleri lanserade sin första standardwhisky Box Dálvve i beställningssortimentet blev efterfrågan omedelbart så stor att Systembolaget beslutade att tilldela den en fast listning i sortimentet. Det innebär att Box Dálvve inom kort blir tillgänglig på hyllorna på Systembolag landet runt.

Massor av blossor till glödgad högtid

Glöggfamiljen Blossa är minst sagt en storfamilj, och i år har de fått tillökning i form av två nyktra blossor: Blossa Alkoholfri Ekologisk Glögg (nr 11925, 39 kr) samt Blossa Ekologisk Alkoholfri Blåbär & Ingefära (35,90 kr i dagligvaruhandeln). Dessutom har hela ordinarie familjen klätt upp sig.

Unik whiskykarta på auktion

Den tredelade BBC-dokumentären “Scotch! The Story of Whisky” blev en succé när den sändes. Nu kommer den “karta” som användes att auktioneras och pengarna doneras till välgörenhet.

Nu har vintern kommit från Box

Ända sedan Box destillerade de första dropparna i november 2010 har ett uttalat mål varit att bygga upp ett lager för en framtida standardprodukt i huvudsak lagrad på klassiska bourbon-barrels. Deras lagringsförutsättningar, med stora temperaturskillnader under året, med kalla vintrar och varma ljusa somrar, är en viktig orsak till den intensiva utvecklingen. Därför lanserar de redan […]

Highland Parks nya Single Casks

Efter 11 år lanserar nu Highland Park en ny Single Cask-serie. Totalt är det tre stycken som kommer att lanseras exklusivt i Sverige. Den första kommer torsdagen den 20 oktober och trycket väntas vara mycket högt – och det finns bara 185 flaskor.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.