Världens bästa öldansk på turné

Mikkel Borg Bjergsø och hans öl har väckt enormt uppseende de senaste åren. Hans ölbar, bara ett stenkast från bron över till Köpenhamn, är frekvent besökt av svenska som älskar öl. Och alla som varit där kommer tillbaka. Det är därför ingen tillfällighet att man anställt svenskatalande personal.
Men nu får alla de som inte kan åka till Köpenhamn och Danmark ändå möjlighet att prova några av upphovsmannens bästa brygder. I veckan inleds nämligen Mikkeller To Øl on Tour.

Resan börjar den 29 oktober på Bishops Arms Gustav i Malmö och avslutas den 3 november på Bishops Arms Folkungagatan i Stockholm. Däremellan ska Ölrepubliken i Göteborg besökas under två dagar, och De Klomp i Linköping under novembers första dag. Bortsett från att bryggerierna och importören Brill besöker dessa fyra städer och lär ut om sina öl kommer de även att anordna ölprovningar och ölmiddagar som är väl värda att gå på. Med sig kommer de dessutom att ha mängder av öl på fat och ytterligare ölsorter att tillgå på flaska.

Men det gäller att boka plats. Det är ingen tillfällighet att ölen idag har närmast kultstatus. Att hans bar dessutom blev framröstad av danska Politikens läsare till Danmarks bästa bar alla kategorier nyligen, säger med all önskvärd tydlighet vad det hela handlar om.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.