Ny destillerichef på Glenfarclas

Glenfarclas får ny destillerichef. Det blir Callum Fraser som har tjugoårig erfarenhet av whiskydestillering. Det meddelar nu J. & G. Grant, företaget som äger Glenfarclas.

– Det är med glädje vi välkomnar Callum Fraser till Glenfarclas. 2012 har varit ett rekordår för oss sett till produktionen och med planer på att öka ytterligare under 2013. Han ansluter till oss i ett mycket intensivt och spännande skede, säger Johan Grant, ordförande i J. & G. Grant.

Callum Fraser inledde sin karriär 1990 då han började på Deanston Destillery som precis öppnade upp på nytt. 2006 blev han sedan destilleringschef på Highlanddestilleriet. Men nu väntar alltså nya uppgifter.

– Första gången jag första gången provade Glenfarclas var på en festival i Ayr för några år sedan. Sedan dess har jag följt Glenfarclas med stort intresse. Jag är mycket glad över att flytta till Speyside, maltwhiskyns hem, för att jobba med familjeägt destilleri med så pass lång historia.

Samtidigt meddelar företaget att Callum Fraser ska vara värd för en visning på destilleriets under 2013 års Speyside Whisky Festival då konsumenter har möjlighet att möta honom.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.