Mackmyra inleder samarbete med Galatea

Det Gävlebaserade whiskydestilleriet Mackmyra inleder med start nästa år partnerskap med importören och distributören Galatea Spirits AB. De båda företagens samarbete omfattar försäljning och marknadsföring av Mackmyras produkter mot hotell och restauranger.

– Samarbetet med Galatea öppnar helt nya möjligheter att nå ut med vår whisky till restauranger över hela landet vilket vi inte kunnat göra på egen hand, säger Magnus Dandanell, vd och grundare av Mackmyra Svensk Whisky AB.

Mackmyra som tidigare har haft en intern säljfunktion får genom samarbetet tillgång till en större säljorganisation samt access till Galateas kundbas. Genom partnerskapet får Mackmyra även del av Galateas kunskap kring att bygga varumärken mot restaurangbranschen.

– Med sina erfarenheter av att bygga varumärken, sin duktiga säljorganisation och sin spännande produktportfölj är Galatea en perfekt partner för oss, förklarar Magnus Dadanell.
Även på Galatea Spirits är man mycket nöjd.

– Vi har ett starkt intresse för svenska hantverksmässiga drycker och blir självklart mycket glada över samarbetet med Mackmyra. Med Sveriges främsta whisky i sortimentet blir vårt erbjudande mot restaurangerna komplett, säger Mats Folkesson, vd för Galatea Spirits AB.

Galatea är en av Skandinaviens ledande ölimportörer samt ägare av flera egna svenska dryckesvarumärken så som Three Towns, Arboga, Tegnér & Son samt mikrobryggda S:t Eriks.


 

Etiketter

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.