Linköpings Whiskyexpo firar ett decennium

Linköpings årligt återkommande whiskymässa firar nästa år ett helt decennium. För snart är det dags igen, mässan går nämligen av stapeln de två första dagarna i februari.

Som vanligt är fokus på skotskt whisky men det lovas redan nu rariteter från andra delar av whiskyvärlden. Mässan är inte minst uppskattad för sin småskalighet och sitt personliga tilltal, något man inte släpper på.

Flera provningar erbjuds besökaren och man riktar sig mot alla, från nybörjare till riktiga aficionados med mångårig provningserfarenhet.

Nytt för i år är mässwhiskyn, en whisky speciellt framtagen för Whiskyexpo i Linköping. Det handlar om ett exklusivt buteljerat fat Caol Ila 2004.

– Vi har tillsammans med Gordon & MacPhail hittat ett fantastiskt fat som inte bara har rökighet utan även stor blommighet och fruktighet. Helt fantastisk, säger man från arrangörshåll.

Whiskyn kommer att finnas att prova i Symposions monter. Där kan man också få reda på Systembolagets varunummer för att efter mässan beställa hem egna buteljer av denna exklusiva whiskyexpo buteljering. Men tillgången är knapp,
endast 300 flaskor kommer att finnas tillgängliga.

Besök Linköpings Whiskyexpo på whiskyexpo.se

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.