Snyggt designad Naked Grouse lanseras i Sverige

Nu i januari lanseras The Famous Grouses lite mer exklusiva broderwhisky, The Naked Grouse. Destillatet har redan funnits på den internationella scenen i drygt ett år, men har på denna tid hunnit få rejält med uppmärksamhet. Inte minst då den tilldelades guldmedalj i Scottish Field Whisky Challenge.

Whiskyn har en djup smak av russin, torkade frukter, samt mörk choklad med kvardröjande kryddighet.
– The Naked Grouse är ett väldigt bra exempel på vad lång erfarenhet, kvalitetstänk och design tillsammans kan skapa. De tydliga sherryfatstonerna och den runda och lena smaken får de flesta som smakat den att stanna upp och le, vilket självfallet säger något om produkten, säger Marcus Brand, Brand Manager på Edrington.
Hundra procent av whiskysorterna i The Naked Grouse är lagrade på exklusiva sherryfat och dessutom innehåller destillatet två av världens mest kända single malter, Highland Park och The Macallan.
– Skapad av människorna bakom The Famous Grouse och lagrad på europeiska sherryfat från The Macallan så ger det bra förutsättningarna till att bli en favorit både bland bartenders och i hemmet, avslutar Marcus Brand på Edrington.
The Naked Grouse, som kommer i en snyggt designad flaska, är producerad endast på naturliga ingredienser.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.