Världens Viner startar kurs i vinjournalistik

johan-franco-cerecedaAllt om Whiskys systertidning sjösätter en ny kurs som ska förbättra dryckesjournalistiken i Sverige. Världens viner och Vinkällan går samman i nytt projekt.
– Jättekul utmaning, dessutom välbehövligt, säger Johan Franco Cereceda, Världens Viners chefredaktör och initiativtagare till kursen.
Att kunna mycket om dryck innebär inte att man automatiskt är en duktig dryckesskribent. Det menar magasinet Världens Viners chefredaktör Johan Franco Cereceda som tillsammans med sommelierskolan Vinkällan nu startar en kurs i vinjournalistik.

– Jag ser att dryckes- och vinkunskapen finns och att viljan att skriva är stor. Däremot kan det finnas brister i det journalistiska tänket, något jag med kursen vill ändra på, förklarar Johan.

Kursen vänder sig till dryckeskunniga, sommelierer och annat branschfolk.

– Samtidigt ska kursen också vara inspirerande där vi går igenom de viktigaste grunderna inom journalistiken.
Johan Franco Cereceda är chefredaktör på Världens Viner samt redaktionschef på Allt om Whisky. Han har arbetat med vinjournalistik i närmare 20 år, utbildad på Journalisthögskolan i Stockholm och har skrivit för bland annat Allt om Vin, RES, Svenska Dagbladet, Bolaget och Residence.
För mer info, gå in på vinkallan.se.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

En kommentar

Comments are closed.