Första nya Dublin-destilleriet på 125 år

Produktionen är tänkt att komma igång under fjärde kvartalet i år och med ett besökscentrum som ska stå klart tidigt 2015. Det handlar om en investering på €10 miljoner och det kommer att skapas åtminstone 30 nya fulltidsjobb. Det nya Pot-Still-destilleriet kommer att ha en kapacitet på 500 000 liter whiskey om året.

Teeling Whiskey Distillery
Så här är Teeling Distillery tänkt att se ut. Klicka för större bild.

– Vi är stolta över att kunna återvända till The Liberties där vi har våra rötter ända sedan 1782 och återuppta whiskeyproduktion i ett område där det fanns 37 olika destillerier en gång i tiden, sa VD Jack Teeling.

Läs mer och följ uppbyggnaden hos Teeling Whiskey Company.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör

Verifierad av MonsterInsights