Mattias vann Barcardí Legacy Sverige

Mattias Skoog heter den svenska vinnaren i en av världens största drinktävlingar – BACARDÍ Legacy. Mattias vann med sin drink Rumpletini No.2 och kommer att representera sig själv och Sverige i den globala finalen som äger rum den 7-8 maj i Moskva.

Mattias Skoog har jobbat som bartender i sex år och har arbetat på Stockholmsbaren Linje Tio sedan starten 2012. Mattias vinnande drink bestod av BACARDÍ Superior, Cocchi Americano, limejuice, äppelsyrup och bitters.
BAcardi1
Mattias var en av nio bartenders från Sverige, Norge och Danmark som tävlade mot respektive landsmän. I grannländerna vann norska Alex Ruas med sin drink Guantanamera och i Danmark vann Andreas Nilsson med drinken Columbu.

– Tävlingen BACARDÍ Legacy går ut på att hitta världens bästa legacy-drink, en drink som har potential att bli en klassiker som andra kända BACARDÍ-cocktails: Mojito och Daiquirí. Mattias agerande bakom baren och förmågan att hitta nya och spännande smaker gjorde dock honom till den självklara vinnaren, säger Richard Man, Brand Ambassador för BACARDÍ i Sverige.

Recept Rumpletini No.2:

  • 50 ml BACARDÍ Superior
  • 20 ml Cocchi Americano
  • 20 ml limejuice
  • 20 ml äppelsyrup
  • 3-4 droppar Ultravaganza Euro-Bitters (3/4 Suze, 1/4 Absinth)

Följ Bacardí Legacy-tävlingen här.

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör