Mahous nya kläder


grupo-mahou-san-miguelGrupo Mahou San Miguels storsäljande lager från Madrid Mahou Cinco Estrellas har nu fått en ny design, men innehållet är detsamma och håller fortsatt hög kvalitet.

Grupo Mahou-San Miguel grundades i Madrid 1890 och hette då Hijos de Casimiro Mahou, fabrica de hielo y cerveza – Casimiro Mahous söner, tillverkning av is och öl. Sedan år 2000 har San Miguel tillkommit i namnet sedan Mahou köpt 70 procent i det ursprungligen filippinska San Miguel av Danone Group.

Mahou har varit ganska okänt i Sverige men är omåttligt populär i Spanien, framför allt i Madrid där Mahou också är stora sponsorer till fotbollslagen Real Madrid och Atletico Madrid.

Mahou Cinco Estrellas (nr 89988, 33 cl, 16 kr, best.sortiment) lanserades 1969 och har en klar gyllengul färg. Smaken är fruktig med liten beska. På Systembolaget finns också deras Mahou Negra (nr 1723, 33 cl, 15,20 kr) vars smak beskrivs som maltig och nyanserad med inslag av kavring, kaffe, soja och mörk choklad.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör