Mackmyra Whisky säger upp 15 personer

Det svenska whiskyundret har fått sig en rejäl törn. Först meddelades det att Grythyttan Whisky upphör med produktion i Sverige och förlägger den i Skottland. Och nu nästa dråpslag, ett betydligt större sådant: Mackmyra varslar 15 personer på företaget.

– Styrelsen har den 19 februari 2014 beslutat att genomföra ett kraftfullt åtgärdsprogram för att öka försäljningen, minska kostnaderna och stärka kassaflödet. Åtgärdsprogrammet inleds omgående och löper under 2014 och del av 2015 och innebär årliga besparingar på cirka 20 miljoner kronor utöver tidigare fattade beslut, skriver man nu i ett pressmeddelande.

Åtgärderna innebär bland annat att destilleringstakten minskas till en volym lägre än 100 000 flaskor under 2014, lagret ska delvis säljas ut och att varslet gäller inom funktionerna för ledning, administration, marknad och produktion.

Samtidigt ska huvudkontoret i Stockholm läggas ned. Det placeras istället i Gävle.

MD1– Ett stockholmskontor kommer finnas kvar för medarbetare som inte flyttar med utan jobbar kvar i Stockholm och pendlar ett par dagar i veckan till Gävle, samt för möten i Stockholm, säger vd Magnus Dandanell till Allt om Whisky.

Från företagets håll meddelar man nu också att organisationen koncentreras och förenklas. Magnus Dandanell tar över ansvaret för såväl marknad som försäljning. Expansionen utomlands stryps och nu ska den koncentreras till Skandinavien och Norra Tyskland.

– I övriga delar av världen där vår whisky finns kommer vi givetvis fortsätta att sälja och distribuera vår whisky tillsammans med våra partners. Expansionen kan där fortsätta organiskt, avslutar Magnus Dandanell, vd på Mackmyra Whisky.

Etiketter

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.

2 kommentarer

Comments are closed.