Riksbekant älg-whisky nu i liten flaska


Hälge Whisky ”The Famous Moose” har haft en snabb resa från Systembolagets beställningssortiment. Nu finns den på hyllan i nästan alla Systembolagsbutiker. Samtidigt lanseras en smidigare 35 cl-flaska.

HälgewhiskyWhiskyn ”The Famous Moose”, Hälge Whisky, har på rekordkort tid nått stora framgångar på Systembolaget. Först på monopolets beställningssortiment och nu på ordinarie sortiment.

– Whiskyn har hittats av uppskattande konsumenter över hela landet, framförallt på landet. Därför släpper vi nu whiskyn på en platt och smidig 35 cl PET-flaska, säger Jens Henricsson på Stockholm WineLab.

Hälge Whisky är en mjuk och fruktig Scotch Blended Whisky med välbalanserad sötma och liten rökighet, och finns alltså i två storlekar: 70 cl (249 kr) och 35 cl (139 kr).

Etiketten till Hälge Whisky är ritad av serietecknaren Lars Mortimer, whiskyfantast och jägare. Hälge är Sveriges största serie och publiceras i mer än 60 Svenska dagstidningar.
Utöver whiskyn finns ett rött vin på flaska och box samt ett vitt vin på flaska som pryds med den numera riksbekanta älgen.

Fotnot. Stockholm WineLab grundades i december 2009 av Jens Henricson, Magnus Lansman och Björn Olsson.

Etiketter

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.

En kommentar

Comments are closed.