Fula ankans öl

Ugly Duck2Bryggeriet Indslev på Fyn i Danmark öppnade dörrarna 2006, men har traditioner som går tillbaka till 1897. I mars förra året lanserade de Ugly Duck Brewing, ett varumärke som är tänkt för att vara en arena för ideer som tidigare legat lite för långt utanför Indslevs koncept.

För att utveckla sin portfölj kontaktade de Martin Jensen, grundare av Raasted bryggeri och en av veteranerna inom dansk craft beer.

Ugly Duck har lanserat ett tiotal öl. Bland andra Imperial Vanilla Coffee Porter (nr 11885, 33 cl, 34,80 kr) och nu har den överjästa Amarillo & Citra IPA också letat sig hit. Smaken beskrivs som ”fylld med cederträ, grape, mango, blommor och malt”.
Finns på 33 cl:s flaska (nr 21614) och i 25-liters fat (nr 21616).

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör