Rekord för 26:e upplagan av SM i Hembryggd öl

SM-HembryggdIntresset är rekordstort när SM i Hembryggd öl arrangeras lördagen den 5 april i Linköping. Mer än 500 öl är anmälda till domartävlingen och 18 finalister kommer att göra upp om titeln Årets Hembryggare, där vinnaren får chansen att brygga sitt eget öl hos Åbro i Vimmerby.

Åbro Bryggeri är huvudsponsor, något som innebär att vinnaren får möjlighet att brygga 30 000 liter av sitt öl som sedan kommer att säljas på Systembolaget och på restauranger.

Det svenska mästerskapet öppnar för besökare klockan 12.00 och stänger klockan 18.00. Totalt har 178 bryggare anmält 546 öl till domartävlingen.

 

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör