Whisky i Växjö

DSC_0757I samma byggnad som Elite Park Hotel i Växjö ligger Växjö Konserthus, en kongress- och konferensanläggning med gott om utrymme och vad passar väl bra i en sådan? Jo, givetvis en öl- och whiskyfestival. Och nu blir den till genom ett samarbete mellan Elite Park Hotel och Conventum i Örebro.

– Vi har under sex år arrangerat Örebro Öl & Whisky Festival och nu beger vi oss ner till Småland för att också erbjuda smålänningarna en mässa, säger projektledaren Peter ”Pyrre” Lindkvist.

– Växjö är känt för sitt stora whiskyintresse och det finns många whiskyklubbar runt om i regionen, tillägger han. Vår ambition är att locka utställare och besökare från både västkusten, ostkusten och hela södra Sverige.

Och så utlovar han en mässa för alla – såväl pålästa dryckesfantaster som nyfikna provsmakare.

Datum att skriva in kalendern är 19 till 20 september.

 

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör