Tullamores fågel Fenix

PHOENIX_700ml_FULL1785 inträffade världens första luftburna olycka då varmluftsballongen Phoenix kraschade i den irländska byn Tullamore. Byn blev nästan helt förstörd men precis som fågeln Fenix reste den sig ur askan när byns invånare byggde upp Tullamore igen. Till minne av händelsen har William Grant & Sons tagit fram ??Tullamore DEW Phoenix som precis som Tullamore DEW är en trippeldestillerad, trippel-blended whiskey men karaktäriserar sig med en högre grad av pot still whiskey. Phoenix har dessutom lagrats i två år på Oloroso-fat vilket gett den tydliga toner av sherry.

Förra året fick Tullamore DEW Phoenix en guldmedalj i tävlingen ”Irish Whiskey Masters 2013” som anordnas av The Spirits Business.

– Äntligen kan vi erbjuda svenska konsumenter Tullamore DEW Phoenix. Whiskeyn har redan utmärkt sig internationellt inom dryckesbranschen och är väldigt efterfrågad. Den är välbalanserad med en trevlig kryddighet och varm eftersmak som dröjer sig kvar. Adderar du lite vatten så kommer även toner av karamell, blommor och ek fram, säger Oscar J-T Holm, WG&S Nordic Marketing Communication Manager på Nigab.

Tullamore DEW Phoenix finns i Systembolagets beställningssortiment sedan den 1 mars?, 70 cl kostar 499 kr och numret är 8561301

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör