Printz ölhall i Tolv Stockholm

ÖlhallenÖlhallenPå fredag öppnar restaurangen Printz i Stockholms nya ”mat- och nöjeskoncept” Tolv Stockholm en ölhall med öl från över 50 av landets drygt 100 mikrobryggerier. Bakom satsningen står bland andra krögarna Melker Andersson och Ricard Constantinou, ölsommeliern och restaurangchefen Christoffer Karlsson samt ett samarbete med Nya Carnegiebryggeriet.

På Printz står korv och öl i fokus. Ambitionen är att återuppväcka Slakthusområdets gedigna korvtradition på ett eget sätt och erbjuda en gedigen känsla i både atmosfär, hantverk och tillagning. Man kan äta i akademin och mathallen eller ta en korv i handrullat korvbröd i farten från Printz grill.

Ölets ökade popularitet de senaste åren kan delvis förklaras av ett växande intresse för både hantverk och småskalig produktion. För tio år sedan fanns det knappt tio mikrobryggerier i Sverige, nu är siffran uppe i drygt 100.

Med avstamp i det intresset öppnar Printz en ny ölhall med fokus på just mikrobryggerier. Gästerna kommer att kunna välja mellan 350 olika sorters öl varav över 50 sorter kommer från utvalda mikrobryggerier. Från start kommer gästerna dessutom att kunna prova Nya Carnegiebryggeriets ölnyheter.

– Vår ambition är att Printz ska bli en samlingsplats för öl – både storskalig och från mikrobryggerier – för alla ölälskare. Vi har utgått från ölen i allt från hallens design och utseende där ölförrådet är en del av inredningen till att vi kommer att ha anpassande ölglas till varje ölsort för att förhöja upplevelsen ytterligare, säger Ricard Constantinou, ägare och grundare på Printz.

Förutom att servera öl kommer Printz Ölhall även att kunna guida gästerna i ölens värld med egen ölsommelier och ölkurser. Ölsortimentet skiftar efter säsong och helt nya mikrobryggeriöl kommer finnas att tillgå. Totalt kommer det att finnas 62 ölkranar på Printz.

 

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör