Irländska gnistor

Bartendern på Bar Riesen har komponerat en champagnedrink att skåla in våren med.I en klassisk champagnecocktail används gin men Linus har trotsat traditionen och har i Irish Spark blandat champagne med whiskey – Tullamore Dew, närmare bestämt. Så här berättar han själv:
– Jag har strävat efter att skapa en drink som är extremt enkel och okomplicerad men som samtidigt har en spännande twist inspirerad av irländarna, därför mixade jag whiskey med champagne. Tullamore DEWs lena toner Irish Spark_ Foto David Axelssongifter sig fint med champagnen. Linus rekommenderar att använda färska ingredienser som färsk honung och hemmapressad citron. För mer kryddighet och djup i drinken tillsätts också Angostura Orange Bitter.

Irish Spark

2,5 cl Tullamore DEW

2 cl färsk citronjuice

1,5 cl honung

8 cl champagne

2 stänk Angostura Orange Bitter

Foto: David Axelsson

Förbered genom att kyla både champagneglaset och champagnen. Tillsätt en skvätt varmt vatten i honungen och rör om tills den får en sirapskonsistens samt förbered med citronskal för garnering.

Häll Tullamore DEW, citronjuice, honung och två stänk Angostura Orange Bitter i det nedkylda champagneglaset. Rör snabbt ihop blandningen och häll sedan i champagnen försiktigt samtidigt som du försiktigt (så inte bubblorna försvinner) rör i glaset med en sked.

Avsluta med att dra citronskalet längs kanten av glaset och lägg det i drinken.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör