Single Island Rum

DonPapaRumDon Papa Rum är världens första single island rum från Filippinerna, tillverkad på sockerrör från ön Negros där provinsen Negros Occidental som är en ideal odlingsplats tack vare klimat, geografi och den bördiga, vulkaniska jorden vid fotändan av vulkanen Mount Kanlaon. Don Papa lagras i minimum sju år på små bourbonfat.

Namnet Don Papa har hämtats från en av den Filippinska revolutionens okända hjältar, Papa Isio, som ledde sina landsmän i kriget för ett självständigt Filippinerna. Han kämpade för att fördriva erövrarna från sitt älskade land och arbetade som förman på en sockerplantage innan han gick med i kriget.

Doften är lätt och fruktig och bjuder på en nyanserad smak av vanilj, honung och kanderad frukt med tydliga exotiska toner. Premiumromen Don Papa är god att dricka som den är, on the rocks eller som bas i cocktails.

Old FashionedDon Papa Old Fashioned

5 cl Don Papa

Sockerbit

2-3 droppar Angostura Bitter

Apelsinskal

Maraschinobär

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör