Spendrups Vin byter namn till Spring Wine & Spirits

Nu blir Spendrups Vin Spring Wine & Spirits. Det nya namnet, menar man, är mer internationellt gångbart.
– Jag är övertygad om att det kommer att ge fortsatt tillväxt, säger Fredrik Spendrup, vd och koncernchef,

Idag den 7 oktober byter Spendrups Vin AB namn till Spring Wine & Spirits AB. Det nya namnet speglar hela verksamheten med import av både vin och sprit samt är internationellt gångbart.

Spring W&S Logo_stor_farg_frizon 300dpi

– Vi ser många nya affärsmöjligheter och jag är övertygad om att det nya namnet kommer att bidra till en fortsatt tillväxt. Jag ser fram emot att se Spring Wine & Spirits utvecklas till en ännu starkare importör, säger Fredrik Spendrup, vd och koncernchef på Spendrups Bryggeri AB.

Sedan starten 1995 har Spendrups vinbolag vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna till Systembolaget. Sedan tre år tillbaka ingår dessutom ett flertal spritdrycker i sortimentet.

– Vi är stolta och glada över att ha tagit detta steg och kommer även fortsättningsvis att utveckla ett spännande sortiment och fördjupa vår spetskompetens inom de dryckesområden vi representerar, säger Åsa Halldén, vd på Spring Wine & Spirits AB.

Totalt marknadsför och säljer företaget vin- och spritvarumärken från ett 80-tal producenter runt om i världen. Spring Wine & Spirits är även fortsättningsvis ett dotterbolag som arbetar nära Spendrups Bryggeri. I samband med namnbytet och den nya grafiska profilen lanseras även en ny hemsida, www.springwine.se.

Fotnot. Hjorten, symbolen i företagets nya logotyp, har sitt ursprung i Mads Pedersen Spendrups brännvinsbränneri i 1700-talets Köpenhamn. ”Hjorten” var namnet på bränneriet och firmaskylten föreställde just en springande hjort. Originalet finns bevarat i ett kopparstick och gamla fotografier.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.