Bourbon på frammarsch


john-medleys-kentucky-straight-bourbon-whiskeyEnligt siffror från Systembolaget så gick den totala spritförsäljningen ner med 2,3 procent medan däremot bourbon gick upp med 5,4 under förra året. Sedan september finns ytterligare en: John Medley’s (nr 10687) och den är dessutom den billigaste inom segmentet amerikansk whiskey – 249 kronor. Den är gjord på 51 procent majs och 49 procent korn och har lagrats i sex år på 225-liters ekfat, i huvudsak från Ozark Mountains Country i Kansas.

 

 

 

 

 

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör