Kavalan: Medaljer & Podium

awards_kavalan2015 har varit ett fantastiskt år för taiwainesiska whiskyn Kavalan som vunnit flera utmärkelser runtom i världen. Kavalan Solist Vinho Barrique blev utsedd till Worlds Best Single Malt Whisky av World Whiskies Awards 2015. Kavalan Classic Single Malt Whisky vann ”Gold Outstanding” i International Wine & Spirit Competition. I samma tävling fick även Kavalan Distillery Reserve Single Malt Whisky Peaty Cask, Kavalan Sherry Oak Single Malt Whisky, Kavalan Solist Brandy Single Cask Strength och Kavalan Solist Vinho Single Cask Strength utmärkelsen ”Gold Quality Award”.

PodiumUtöver det vann Kavalan distillery även fyra ”Double Gold” medaljer från San Francisco World Spirits Competition 2015. Vinnarna var; Solist ex-Bourbon Single Cask Strength, Solist Sherry Single Cask Strength, Solist Fino Single Cask Strength och Solist Vinho Single Cask Strength.

Den 1 december lanseras Kavalan Podium i Systembolagets beställningssortiment (Pris: 829 kr, 46%). Doften beskrivs som ”ren, elegant och blommig med inslag av honung, tropiska frukter, vanilj och choklad”. Smaken sägs ha ”en antydan av söt mangojuice, en kryddig komplexitet och milda, värmande citrustoner i avslutningen”. Kavalan Podium är lagrad på nya amerikanska ekfat och re-fill fat.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!