Springbanks 10 YO – en av whiskyvärldens främsta traditionsbärare

aow_sprob-10yo_500
Springbank är en traditionsbärare som ensam och stolt står upp för hantverk i en modern whiskyeras smaker. Nu finns Springbank 10 YO på Systembolaget.

aow_sprob-10yo_250Så här beskriver importören Symposion Springbank 10 YO: ”Doft: Nyanserad med fatkaraktär och inslag av rostade valnötter, ljunghonung och vanilj samt lätta toner av russin och mörka bär. Smak: Elegant med välbalanserad fatkaraktär och inslag av mjölkchoklad, söta frukter och en stillsam lätt torvrök.”

De fortsätter:
”Symposion har representerat Springbank på den svenska marknaden i över 20 år. Under samarbetet har vi lärt oss massor om varandra och om vad som gör just Springbank så speciellt.

Det är få destillerier som har en alldeles egen och typisk husstil och som gör sin whisky på ett sätt som resulterar i smaker som mer eller mindre alltid känns igen i buteljeringarna. Springbank är inget innovativt destilleri, man gör som man alltid har gjort och undviker varje form av förändring. Springbank använder en numera närmast utdöd destilleringsteknik där delar av destillatet trippeldestilleras och man köper som man alltid har gjort sitt korn av Campbeltowns bönder.

Springbanks signum är elegant, kryddig och kraftfull whisky, som av tradition mältas till 100% på egna maltgolv, vilket man också är mycket ensamma om. Den lagras både på bourbonfat, som bidrar med klassiska smaker av vanilj, mogna frukter och finstämd ek, och på traditionella sherryfat som ger de typiska vinösa tonerna. Vill du uppleva Springbank såsom Springbank är i sin mest ärliga och stiltypiska form så är 10-åringen inte bara själva portalen till Springbankvärlden. Den är dessutom en av whiskyvärldens främsta traditionsbärare.”

Springbank 10 YO, nr 20249, 598 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!