Rökig Caol Ila till hösten

aow_caol_ila
Caol Ila är ett lite undanskymt Islaydestilleri som i huvudsak fungerar som kryddbod som det stora ägarbolaget Diageo använder till att skänka must och märg åt sina blendwhiskysorter. I och med att många fat säljs till blendindustrin, säljs dessa ibland vidare till företag som buteljerar dem som singelmalt.
aow_caol_ila_250

Som Gordon & MacPhail, till exempel. I deras lagerhus tronar som bekant whiskymagi från hela Skottland. I serien Connoisseurs Choice har man valt att buteljera några 1st filled bourbonfat på den nya, lite högre husstyrkan 46%. Importören Symposion hälsar att ”förstagångsfaten ger en angenäm och fruktig vaniljton som bäddas i den kraftfulla typiskt torviga Caol Ila-röken. Detta är en optimal höstwhisky för mörka, kulna kvällar.”.

Caol Ila 2003 (nr 20242, 872 kr)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!