Mix av Moderna Tider

aow_-modern-times-mixpack
Ett litet julklappstips kanske? Antingen att ge till sig själv eller ölintresserad bekant : Modern Times Mixpack innehåller sex olika smakrika exempel på amerikanskt västkustöl när det är som bäst.

Mixen finns i Beställningssortimentet och kommer från bryggeriet Modern Times. Två öl vardera av året-runt-utgåvorna Fortunate Islands Hoppy Tropical Wheat, Lomaland Bright Rustic Saison och Blazing World Hoppy Dank Amber. Burkarna innehåller 473 cl vardera.

aow_moderntimesbrewery

Jacob McKean grundade sitt bryggeri Modern Times i San Diego 2012, men det dröjde arton månader innan det öppnade officiellt. Den tiden behövdes för att få ihop pengar, hitta lokaler, bygga ett bryggeri, anställa bryggare och mängder av andra saker. När Modern Times kom igång i juli 2013 hade Jacob tre anställda – idag arbetar 47 personer heltid på bryggeriet där det numera också finns restaurang och en butik – och Jacob har gått in för merchandise, den saken är klar, i butiken (också på webben: http://www.moderntimesmerch.com/collections/all) hittar man allt från T-shirts, strumpor, glas, väskor, mössor – och kaffe, för på bryggeriet finns också ett kafferosteri.

aow_cityofthedeadOch på tal om kaffe: i augusti kom deras öl City of The Dead (nr 11836, 65 cl, 109 kr) där öl och kaffe förenas, för det är en stout (7,5 % ABV) som förutom undertoner av choklad domineras av aromer från kaffebönor som lagrats i bourbonfat. Vad de själva vet så är det världens första fatlagrade kaffeöl som bryggts på kommersiell basis.

Modern Times Mixpack (nr 88336, 213 kr)

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör