En andra Batch Strength från Tamdhu

aow_tamdhu-batch_480
Tamdhu Distillery grundades 1897 invid River Spey mellan Archietown och Knockando. Idag ägs det av familjeägda Ian Macleod Distillers. Namnet lär betyda ”Den lilla mörka kullen”. De har lanserat den andra upplagan i deras Batch Strength-serie.

aow_tamdhu-batch_350Det var förra året de introducerade den nya serien, och den första utgåvan har inte bara blivit omtyckt utan också höstat hem flera utmärkelser. Den vann en ”Double Gold Medal” vid San Fransisco World Spirits Competition och utsågs också till Speyside Single Malt of the Year vid den 22:a upplagan av Whisky Advocate Awards. Den kostar £ 56.95 (653 SEK) på Whiskyexchange och £ 55 på The Green Welly Stop.
02:an har lagrats uteslutande på sherryfat och har en ABV på 58,5 %. Den har buteljerats utan kylfiltrering eller färgning.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!