Smugglarens andra bok från Arran


Destilleriet Arran på ön med samma namn fyller 21 år i år och det firar de genom att lansera en andra utgåva i deras ”The Smugglers Series”, en hyllning till alla de illegala destillerierna som en gång gick på högtryck runt om på ön.

Volym ett i serien fick förra året namnet The Illicit Stills. För att betona smugglingstemat var flaskan dold i vad som ser ut som en inbunden bok. Samma förpackningsidé gäller nu för del två som fått undertiteln The High Seas. Precis som den första har whiskyn robust karaktär och markerat torvinslag, allt för att påminna om den sorts whisky som destillerades på ön förr i tiden. Den har mognat i ex-romfat och first-fill-bourbonfat för sötma och frukt. Arrans typiska citrustoner finns där förstås, liksom anslag av Bramleyäpplen och grönmynta, som har en sötare och mildare smak än pepparmint.

Återigen ligger den totala upplagan på 8 700 böcker (och flaskor) och av dem kommer 156 stycken till Systembolaget den 3 februari. De har då numret 20202 och prislappen lyder 1 252 kronor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!