Festöl från Sibbarp

Efter succén med Sibbarps Husbryggeris fyra första öl, CITRA India Pale Ale och RYE India Pale Ale, Pilsner och Winter Warmer som i höstas lanserades på Systembolaget är det nu dags för en fest – Deras Festbier. Festölet ifråga lanseras på Malmö Öl & Whiskyfestival den 10–11 mars och kommer till Systembolaget den 27 mars.

Sibbarps Husbryggeri är ett mikrobryggeri i Sibbarp i utkanten av Malmö. Bryggeriet grundades 2012 och drevs fram till 2016 som ett hobbyprojekt i bryggaren Rolf Nilssons garage. Idag har han och medarbetarna ett professionellt bryggeri i egen lokal i Limhamn och fyra av deras öl finns på Systembolaget.

– Efter ett mycket händelserikt och positivt första år på marknaden är det skoj att lansera en klassik tysk Märzenbier i en moderniserad skepnad, berättar Rolf.

Och då menar han FESTBIER som är en sydtysk Festbier/Märzenbier som”kryddats” med nya tyska humlesorter. Ölen har maltig och blommig doft och fruktig och bärig smak, berättar Rolf och fortsätter:

– Förutom Northern Brewer som används som bitterhumle så har Hallertauer Blanch, Hüll Melon och Callista direktimporterats från vår egen Bayerska humleodlare. Alkoholhalt är 5.7 % och ölen dricks med fördel till korv och griskött eller för sig själv.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!