Prissänkt londonkvartett från Fuller’s


I Sverige finns fyra premiumöl från bryggeriet Fuller’s, Smith & Turner i ordinarie sortiment, alla mer i den klassiska brittiska stilen. Sedan första mars är de dessutom billigare.

I Chiswick, väster om centrala London, ligger Fuller`s, Smith & Turner. Bakom väggarna på en pampig stenbyggnad gömmer sig en del av brittisk ölhistoria, men så räknas också bryggeriet som ett av världens äldsta. Här har man bryggt öl i över 350 år, även om bryggeriet i sin nuvarande form grundades först 1845.

De senaste åren har ölvärlden fullkomligt exploderat av nya smaker men på Fuller’s håller man sig till den klassiska stil som tog sin början för över 170 år sedan. Med företagets historia är det kanske heller inte konstigt att traditionen är någon som man värnar om. De är också måna om att vara ett bryggeri i sin tid och har med åren tagit fram flera spännande och innovativa ölsorter.

Bryggeriet är också välbesökt av Londons turister och man håller därför bryggerivisningar med avslutande ölprovning. Perfekt för den som vill lära sig mer om öl. De är också föregångare när det gäller öl och mat i kombination och man äger och driver cirka 400 gastropubar.

Fuller’s London Pride är inte bara ett namn, det är också den mest serverade alen på brittiska pubar. Ölet är rikt och fylligt med en maltig bas och aromatiska humletoner, balanserad beska och en lång eftersmak. Passar till en riktigt klassisk Fish & Chips.

Fuller’s ESB Extra Special Bitter är Fuller’s prisbelönta öl där man adderat mer maltiga och bittra toner i ölet. Smaken är fyllig och lite knäckig med inslag av citrus, apelsin och nötter. Kan med fördel avnjutas till en hängmörad biff, pommes och nyslagen bearnaise.

Fuller’s India Pale Ale en klassiskt bryggd IPA. Har alla de smaker som signerat ölstilen men på ett balanserat sätt. En kryddig ale med fylliga smaker av apelsin, honung och humle. Passar utmärkt till en grillad högrevsburgare.

Fuller’s London Porter fyllig och mörk med alla toner som krävs i en porter. Här har bryggeriet inspirerats av 1900-talet men skapat en modern version. Smaken domineras av rostade toner av kaffe och mörk choklad med angenäm restsötma och beska i eftersmaken. Passar till köttgrytor och grillat mörkt kött.

Fuller’s London Pride (nr 1642, 33 cl, 16.90 kr)
Fuller’s ESB (nr 11405, 33 cl, 19,90 kr)
Fuller’s India Pale Ale (nr 1518, 33 cl, 18,90 kr)
Fuller’s London Porter (nr 71386, 33 cl, 26,90 kr)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!