Glenlivet från smugglarnas gamla färdväg


I början av maj lanserades en ny buteljering i The Glenlivets serie Single Cask Edition. Vad har den med en gammal smugglarled att göra?

Creag an Innean kommer från namnet på smugglarnas gamla färdväg. Under många år transporterades illegal sprit från Glenlivet och andra dalar i högländerna, ner till de skotska städerna för att säljas till ett högre pris. Smugglarleden Creag an Innan var en viktig vägförbindelse mellan Glenlivetdalen och Perth. När smugglingen var som mest utbredd stationerades kavalleriet där för att kontrollera och stoppa transporterna från högländerna.

I Single Cask Edition-serien väljs ett fat ut och buteljeras utan att blandas med andra fat. De flaskor som görs existerar endast i detta antal och kan aldrig återskapas exakt likadant. Detta släpp är exklusivt för Skandinavien och whiskyn buteljeras i sin fatstyrka utan att kylfiltreras.

I skrivande stund finns den i fem butiker, förutom Göteborg, Malmö och Stockholm, finns den också i Landskrona (Trädgårdsgatan 9) och Eslöv (Södergatan 14).

The Glenlivet Creag an Innean
Nr: 99917
Pris: 1 500 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!