Ny hantverksölsfestival hyllar Stockholms mikrobryggerier


Den 2 – 3 juni slår Orionteatern på Södermalm i Stockholm upp portarna och välkomnar Stockholm Brewers Festival “Katarina Kegger”. Det är den första amerikanskinspirerade festivalen med fokus på hantverksöl, mat och musik som är här för att fira Stockholms mikrobryggerier.

Stockholmsbryggerierna som deltar i festivalen är Stockholm Brewing Company, Brewing Költur, Nya Carnegie Bryggeriet, Modernist Brewery, PKLK, Sigtuna, Kungsbryggeriet, Nordic Kiwi Brewery, Nynäshamns Ångbryggeri, Tempel Brewery och Unibärsum. I festivalen kommer även tre internationella gästbryggerier att delta:Beavertown (UK), Dry & Bitter (Danmark) och Basqueland Brewing Project (Spanien).

”Vi startade Stockholm Brewers Festival eftersom vi hade hemlängtan och ville att stockholmarna skulle få uppleva mer av den lokala samhörighet som hantverksölsscenen skapar. Den del som vi har kommit att uppskatta väldigt mycket i USA”, säger Mark Stein, en av grundarna.

Under festivalen kommer det att ske en rad aktiviteter. Dels så kommer Bulleit bourbons nya ”Craft Night”-
koncept att lanseras. Inom ramen för ”Craft Night” kommer festivalbesökarna att få möjlighet att delta i en workshop med det svenska denimmärket Unionvillle. De lär ut hur man gör sitt eget bälte i läder samtidigt som det finns tillfälle att prova på en Boiler makerserve, det vill säga hantverksöl med ett litet glas Bulleit Bourbon på sidan. Dessutom kommer det att vara en del livespelningar, exempelvis Star Horse,
Barbarisms, Väg och Brödet.

På festivalen kommer det att erbjudas ett antal ölsorter som är specialbryggda för festivalen. Det kommer även att finnas ett antal oväntade ätbara samarbeten mellan bryggerierna och exempelvis Pärlans Konfektyr, Gamla Stans Polkagriskokeri och Stikki Nikki.

Festivalen äger rum i Orionteatern på Södermalm i Stockholm 2-3 juni. För priser, biljetter och mer detaljerad information:
www.stockholmbrewersfestival.com.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!