Guld och två silver för Gotlands Bryggeri


För andra året i rad tilldelades Gotlands Bryggeri medaljer i den prestigefyllda tävlingen Meininger’s International Craft Beer Awards 2017. Guld för Bushveld Bulldog IPA och silver för Sleepy Bulldog Summer PA och Valkyrians Välkomst. 970 öl från 28 länder testades av 90 domare i Neustadt an der Weinstrasse i Tyskland i början av maj.

Meininger’s International Craft Beer Awards 2017 är en av Europas mest renommerade internationella öltävlingar. 2016 deltog 750 öl i de olika kategorierna. I år hade antalet ökat till 970. De 90 domarna som kommer från bryggeribranschen, är sommelierer eller journalister med inriktning på öl, arbetade hårt under två dagar för att poängsätta efter utseende, smak, arom, hur stiltypiskt ölet är och helhetsintrycket.

Varje domare provar blint och poängsätter cirka 200 öl efter 21 unika attribut. Årets tävling präglades av väldigt hög kvalitet på många brygder, en stor variation av ölsorter och en tuff utmaning för domarna. Tävlingen har ett fast antal medaljer och därför fick chefsdomare Christian Wolf besluta om en omprövning av de öl som kvalificerades till medalj i första omgången.

I år deltog Gotlands Bryggeri med fem öl, varav tre tog medalj – guld för Bushveld Bulldog IPA och silver för Sleepy Bulldog Summer PA och Valkyrians Välkomst.

– Det är riktigt kul att just de här tre ölen uppskattades lika mycket av domarna som våra konsumenter gör, hälsar Stefan Kühne, Gotlands Bryggeris exportchef och fortsätter:

– Bushveld Bulldog är en IPA med bara sydafrikansk humle. Den gyllene färgen kommer från vår egen bulldogmalt, som framställs av korn odlat på södra Gotland. Sleepy Bulldog Summer Pale Ale är vårt första öl i en större ekologisk ambition där både malt och amerikanskt humle är ekologiskt odlat, skördat och processat. Specialbrygden Valkyrians Välkomst är ett Barley Wine som har lagrats på Sauternefat under två år. Valkyriorna finns avbildade på flera gotländska bildstenar.

Bushveld Bulldog
Nr: 89623
Volym: 33 cl
Pris: 25,80 kr

Valkyrians Välkomst
Nr: 89372
Volym: 33 cl
Pris: 74,40 kr

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale
Nr: 88173
Volym: 33 cl
Pris: 20,80 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!