14-årig Teeling i 46 exemplar


The Revival Volume III lanseras i endast 46 exemplar i Sverige. Whiskeyn som är lagrad på bourbon-fat och Pineau Des Charentes-fat är en single malt för att fira att det nu är 18 månader sedan Teeling Whiskey Distillery blev det första nya destilleriet i Dublin på 125 år. 

Den första Revival producerades 2015, lagom till öppnandet av Teeling Whiskey Distillery, det första nya destilleriet i Dublin på 125 år. Den tredje versionen är en 14-årig single malt som destillerades 2002. Den lagrades först på före detta bourbon-fat för att sedan ytterligare mogna på 350-liters Pineau Des Charentes-fat. Whiskeyn har tappats vid 46% utan kylfiltrering.

Tiden på Pineau Des Charentes-fat skapar en unik smakpalett. Toner av torkad frukt, kola och ananas som avrundas med rostad mandel och mörk choklad.

Pineau des Charentes är en regional fransk apertif som tillverkas i den sydvästra regionen av Charente, Charente-Maritime och även i en liten utsträckning i Dordogne i västra Frankrike.

Teeling Whiskey Revival Volume III – 14 Years Old
Artikelnummer: 87430
Pris: 1 199 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!