Officiell Brora från 1972 på auktion


Den 19 maj kommer Diageo att låta auktionera ut den äldsta officiella flaskan av Brora från 1972.

På auktionsfirman Bonhamns i Hong Kong hålls under vecka 20 en auktion för ”Fine & rare wine, cognac and whisky”. Bland rariteterna hittar vi den sista officiella buteljen av Brora från 1972, alltså en 44 år gammal whisky. Det är en flaska vars innehåll lagrats på single ex-sherry butt och nu ropas flaskan ut. Skicket ska vara gott och så här säger auktionsfirman i sina smaknoter:

”A massive, brooding and drying old Brora, seemingly made of smoke, oak, pepper, dark fruit and fire. Still astonishingly powerful, it takes water well. In colour a burnished honey-gold, it shows smoke, oilskins and rich, dark bittersweet notes on the nose, with hints of the beach and a big, woody bonfire. It has a savoury, earthy, very peppery centre. With a good splash of water, it is quickly smoky, spicy, peppery and (always) nose-drying. The taste starts bitter-sweet and smooth with sea-salt, pepper and spicy oak-wood. Water (a good splash) brings up the spicy, smoky sweetness and smooth texture, with the pepper now more cooling. Drying on the palate throughout, and in the finish.”

Är du sugen på att lägga ett bud, hälsa på hos Bonhams, men var beredd på att slutpriset kan bli häftigt.

Skulle du inte få den kanske du istället vill kolla Macallan Fine & Rare-1950-52 year old eller Hanyu Ichiro’s Malt-Joker

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!