Mackmyra Moment Körsbär i begränsad upplaga


Mackmyra Moment Körsbär är en rosa whisky som fått sin färg från finishlagring på fat som mättats med sött körsbärsvin. Moment Körsbär finns tillgänglig i en mycket begränsad upplaga och lanseras på Systembolaget den 7 september.

Våren 2016 lanserade Mackmyra Blomstertid, en whisky som delvis slutlagrats på fat som mättats med körsbärsvin. Blomstertid belönades med inte mindre än fyra medaljer varav två guld, och var en mycket uppskattad whisky som snabbt sålde slut. Nu är det dags för Moment Körsbär.

Moment Körsbär har i över åtta år, till största delen, lagrats på fat som mättats med ett sött körsbärsvin, vilket har gett whiskyn en tydlig rosa ton och karaktär. Moment Körsbär är en mer komplex och mycket smakrik variant av vår mycket uppskattade säsongswhisky Blomstertid, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

Mackmyra Moment Körsbär
Volym: 700 ml
Alkohol: 47 %
Pris: 1 198 kronor
Artikelnummer: 40413
Lanseringsdatum: 7 september 2017
Totalt buteljerad volym: 2 400 flaskor

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!