Josephine är världens 7:e bästa bartender


Nyligen utsågs världens bästa bartender i bartendertävlingen World Class i Mexico City. Sverige representerades av Josephine Sondlo, från cocktailbaren Penny & Bill i Stockholm, som tidigare vunnit den nordiska tävlingen och som nu slutade på en fantastisk 7:e plats av 55 tävlande och alltså numera kan titulera sig som världens 7:e bästa bartender i världen.

St. Regis Hotel i Mexico City var platsen för den nionde finalen i världens största bartendertävling World Class, där temat i år var hållbarhet. Över fyra dagar tävlade världens 55 bästa bartenders med målet att få kalla sig världens bästa bartender.

Efter fyra svåra delmoment blev 55 bartenders 10 bartenders.
– Jag kom till Mexiko väl förberedd med en massa bra idéer. Men min väska med alla ingredienser fastnade i Holland, så jag var tvungen att komma på nya cocktails i sista minuten. Det var självklart inte optimalt, men å andra sidan fick jag reda på hur mycket jag egentligen kan på egen hand när det verkligen gäller. Jag är väldigt stolt över att bli världens 7:e bästa bartender. Och jag har lärt mig så många saker i år som jag kan utnyttja när jag ställer upp igen nästa år, säger Josephine Sondlo.

Hållbara nordiska cocktails
Med 55 deltagande länder varierar stilen, smakblandningarna och prestationen avsevärt från deltagare till deltagare. Men enligt domarna tolkar Josephine Sondlo den speciella nordiska cocktailtraditionen väl, vilket också lyfte henne i tävlingen.
Titeln som världens bästa bartender gick till kanadensiskan Kaitlyn Stewart.

Diageo World Class är världens största och mest prestigefulla bartendertävling. 15 000 bartenders från 57 olika länder har hittills blivit tränade i tävlingen, som nu är inne på sitt 8:e levnadsår.

I tävlingen blir alla bartenders testade i sina kunskaper inom mixologi samt sin förmåga att skapa en exceptionell drinkupplevelse och därmed ta kärnan i bartenderskapet till nya nivåer.

Alla bartenders testas i en rad olika utmaningar, alla centrerade runt Diageos portfölj av dryckesvarumärken, som till exempel: Ketel One, Cîroc, Tanqueray no. TEN, Don Julio, Zacapa rom, Talisker, Cardhu och Singleton Classic Malts, Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label samt Johnnie Walker Platinum Label.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!