Bagge bock-öl från Janake


Från och med idag finns Bagge Bocköl – en ljus svensk lager – på Systembolaget.

Det är Janake winegroup som står bakom ölnamnet Bagge – sedan förra året finns också Bagge Vinteröl (nr 11509, 50 cl, 18,40 kr) men det kan vi faktiskt spara ett tag (tills det blir vinter). Men så nu kom alltså Bagge Bocköl. Den är precis som all lager underjäst och lagrad i flera veckor. Råvarorna är pilsnermalt, vatten, jäst och humle från Hallertau av typ Perle Select och Taurus.

Bocköl finns ju i flera olika varianter men alla härstammar från en mörk och maltig ölbrygd från staden Einbeck i centrala Tyskland. På den bayerska dialekten uttalades Einbeck som ”ein bock”. I många delar av världen är bocköl numera en starkare lager – Baggen ligger dock på 6 procent.
 
Bagge Bocköl
Nr: 1004
Volym: 50 cl, burk,
Pris: 15,90 + pant

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!