Michelinstjärna till svenska Aquavit i London


Den svenskdrivna krogen Aquavit i London har belönats med sin första stjärna i Guide Michelin.

Det nordiskinspirerade brasseriet öppnade i London för mindre än ett år sedan i St. James’s Market och har sedan dess lockat mängder av besökare och kändisar. Bland andra har Rihanna och Michael Fassbender njutit av Aquavits svenskinspirerade mat.
 
– Vi fattade ett medvetet beslut att vara en högkvalitativ, men mer informell restaurang i brasseriestil än vår mer formella systerrestaurang i New York. Vi är väldigt glada över att Michelin har så bra koll på dagens restaurangupplevelser och väljer att belöna vår tillgängliga, högkvalitativa mat med en stjärna, säger den svenske grundaren och VD:n Philip Hamilton.
 
Chefskocken Henrik Ritzén fortsätter:
– Jag är väldigt stolt över att min svenska mat har uppmärksammats och belönats i London och glad över att nordisk matlagning får den uppmärksamhet som den förtjänar.
 
Menyn innehåller bland annat ett traditionellt smörgåsbord med smårätter som kan delas över bordet med klassiskt svenska inslag som skagenröra, sill och gravad lax. Bland förrätterna finns en tartar på hjort med blåbär, lingon och enbär och populära huvudrätter är köttbullar med lingon och picklad gurka eller marulk serverad med sandefjordsås, forellrom och fänkål.

Kolla menyn och boka bord på Aquavits hemsida.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!